Γιατί προκάτ κατασκευή;

Γιατι εμας;

  • Οικονομία:

Η διαδικασία δημιουργίας της προκατασκευασμένης τοιχοποιίας πραγματοποιείται στο εργοστάσιο μας, με αποτέλεσμα να έχουμε την δυνατότητα μείωσης του κόστους.

Αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται επειδή μειώνεται ο χρόνος κατασκευής, μετακίνησης και κόστους των υλικών, το οποίο προκύπτει από μαζικές παραγγελίες προμηθειών, αλλά και από το μόνιμο απόθεμα που υπάρχει.

Επιπλέον οι προκατασκευασμένες κατοικίες απαλλάσσονται από τις εισφορές του ΙΚΑ σε μεγάλο ποσοστό, σε σχέση με τις εισφορές που απαιτεί η συμβατική κατασκευή.

 

  • Προκαθορισμένο κόστος:

Σημαντικό πλεονέκτημα της κατασκευής των προκατασκευασμένων οικιών αποτελεί το προκαθορισμένο κόστος. Εφόσον ολοκληρωθεί ο τελικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, πριν από την έναρξη των εργασιών, αποφεύγονται οι οικονομικές υπερβάσεις ως προς το προϋπολογισμό του έργου.

 

  • Ταχύτητα παράδοσης:

Μια προκατασκευασμένη κατοικία απαιτεί ελάχιστο χρόνο παράδοσης, σε αντίθεση με μια συμβατική κατοικία. Ο τρόπος κατασκευής είναι κατά πολύ ταχύτερος σε σχέση με τη ανέγερση οικοδομής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του προκατασκευασμένου σπιτιού κατασκευάζεται στο εργοστάσιο μας, υπό την καθημερινή επίβλεψη εξειδικευμένων εργατοτεχνιτών, με προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς απρόβλεπτους παράγοντες, όπως μπορεί να συμβεί κατά την διάρκεια του χτισίματος μιας συμβατικής κατοικίας. Ο χρόνος παράδοσης -υπό τις απαραίτητες προϋποθέσεις- μπορεί να οριστεί από 3 έως και 6 μήνες.

 

  • Αντισεισμικότητα:

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προκατασκευασμένες κατοικίες είναι πλήρως αντισεισμικές και εγγυώνται μεγαλύτερη ασφάλεια σε μια χώρα με έντονη σεισμική δραστηριότητα, όπως είναι η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, αυτό πιστοποιείται και από την πολεοδομία, αφού η προκατασκευασμένη κατοικία δημιουργείται από ξύλο, το οποίο πέραν της φυσικής του αντοχής, έχει ελαστικότητα ως υλικό σε κάθε είδος κραδασμούς όπως π.χ. τους σεισμούς και επιτρέπει την «απορρόφησή» τους.

Η αντισεισμικότητα του προκάτ πιστοποιείται με έρευνες και πειράματα που έχουν πραγματοποιηθεί καθώς και από την επίσημη επιβεβαίωση που έρχεται από καθηγητές σεισμολογίας.

 

  • Εξοικονόμηση ενέργειας:

Σε μια εποχή που είναι επιτακτική η ανάγκη για οικολογικό τρόπο διαβίωσης αλλά και λόγω του συνεχούς αυξανόμενου κόστους ενέργειας, μια προκατασκευασμένη κατοικία αποτελεί την πλέον κατάλληλη λύση, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τις θερμομονωτικές ιδιότητες που απαιτούνται.

Εκτός όμως από τα ενισχυμένα θερμομονωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται εσωτερικά και εξωτερικά της τοιχοποιίας, το ξύλο από μόνο του θεωρείται το πιο ζεστό δομικό υλικό. Έτσι, δημιουργείται ένας συνδυασμός που δίνει την επιθυμητή θερμοκρασία στην οικία, δηλαδή ζέστη τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι πως ο συνδυασμός αυτός μειώνει τα πάγια έξοδα που απαιτούνται για θέρμανση ή δροσιά του σπιτιού.